International Vedanta Society

International Vedanta Society (IVS) is een spirituele non-profit organisatie in India. In 1989 is IVS door spiritueel leraar Sri Bhagavan opgericht, met als doel de filosofie van de Vedanta onder de mensen te brengen. Hij wilt via dit platform mensen de weg aanwijzen naar Zelf-realisatie, waardoor ze een gelukkiger leven vol vervulling kunnen leiden.

Naast het delen van Vedanta organiseert IVS ook programma's zoals voedsel, kleren en dekens uitdelen in afgelegen, arme dorpen. Ondertussen zijn over heel India al meerdere spirituele centra (Ashrams) geopend waar vele enthousiaste devoties samen werken.

Ook buiten India wordt IVS steeds bekender. Ondertussen zijn er velen buitenlandse devoties van over de hele wereld, die in hun land programma's organiseren waarbij ze uitleg geven over de filosofie van de Vedanta.

In Nederland geeft Prem Mallika regelmatig Vedanta-meditatie bijeenkomsten en Mantra-zang bijeenkomsten op verschillende locaties. Mensen die behoeften hebben aan één op één begeleiding kunnen bij haar terecht voor individuele coaching.

Er is ook een IVS Ashram of spiritueel centrum in Nederland waar les in de Vedanta wordt gegeven en regelmatig vieringen worden georganiseerd.

Voor meer informatie over International Vedanta Society, neem eens een kijkje op: www.ivsweb.org